Voor wie?

Het is belangrijk te weten welke piano het beste aan Uw verwachtingen beantwoordt. Uw kind wil piano leren spelen. Meestal is men er niet zeker van dat de interesse van blijvende aard zal zijn. Een piano voor beginners kan daarom een goede oplossing zijn. Iedere kleine, rechte piano van een betrouwbaar merk garandeert U een kwaliteitsproduct.

Voor een volwassene komt een model met wat meer mogelijkheden in aanmerking om de interesse van een muzikaal meer gerijpt iemand te blijven stimuleren. Amateurs kunnen beter kiezen voor een toetsenbord met lichte aanslag om er zeker van te zijn dat pianotechniek verkregen wordt op een speelse manier.

Voor gevorderde spelers en een intensief gebruik is een robuust instrument erg belangrijk. Intensief pianospel stelt hoge eisen aan de technische mogelijkheden van het instrument (een prelude van Bach vereist tot 1000 aanslagen per minuut). Het mechaniek moet dus robuust en precies zijn. Het moet sneller reageren dan je vingers en niet andersom.. Een steviger toetsenbord zal het verkrijgen van een goede techniek vergemakkelijken.

Wat de klank betreft, deze moet noch te diep, noch te helder zijn om een zo uitgebreid mogelijk repertoire mogelijk te maken.

Vertrouw uiteindelijk op je oren.. en je hart. De "ideale klank" bestaat niet. Allen een klank die je bijzonder aantrekt, waarbij je je gelukkig voelt en jaren lang muziek mee wil maken.

Onze piano's