Onze piano reparatiedienst in Brussel

Laat uw piano in Brussel herstellen door Hanlet

Onze technische dienst beheerst al lang de speciale kennis die nodig is om een piano te repareren of te restaureren. In onze werkplaats wordt elk probleem opgelost. Voor alle aanvragen wordt een gedetailleerde prijsopgave gemaakt. Wij adviseren u ook over het al dan niet uitvoeren van werkzaamheden aan uw instrument.

Hoe weet u wanneer uw piano gerepareerd moet worden?

Tijdens de levensduur van een piano kunnen zich bepaalde problemen voordoen. Soms zijn ze onschuldig en vereisen ze alleen een paar aanpassingen, zoals het stemmen. Er zijn echter verschillende tekens dat een piano gerepareerd moet worden

Als de klank bijvoorbeeld gedempt is wanneer u speelt, dan moet uw vleugel misschien worden gerepareerd. Ook als u merkt dat toetsen blijven hangen of niet werken, of als u geluiden hoort wanneer het deksel gesloten is, kunt u waarschijnlijk het beste een vakman inschakelen. 

U moet ook letten op tekenen van slijtage van de materialen van uw muziekinstrument.

Hoe wordt een piano gerepareerd?

In de meeste gevallen worden haperingen aan uw instrument veroorzaakt door slijtage. Bijvoorbeeld de snaren, hamers of rollen van uw piano hebben de neiging om te slijten. Dit geldt vooral als uw akoestische piano niet van uitstekende kwaliteit is. In dat geval zal de technicus in onze werkplaats de problematische onderdelen controleren en, indien nodig, vervangen.

Hetzelfde geldt voor andere kritische onderdelen van uw piano. Pedaalmechanismen kunnen soms ook aan slijtage onderhevig zijn. Wij controleren ook de aanslag van uw toetsenbord en toetsen, zodat uw instrument zo goed mogelijk reageert. Ons team kan ook alle soorten instrumenten stemmen.

De juiste reflexen om te voorkomen dat uw instrument moet worden gerepareerd.

Het advies dat we al onze klanten geven over het behouden van een instrument is om het regelmatig te onderhouden. Of u nu een vleugelpiano, een staande piano of een hybride piano hebt, dit zijn voorwerpen die een zekere zorg vereisen. Zorg er dus allereerst voor dat de pianotoetsen schoon worden gehouden. Hetzelfde geldt voor de rest van de piano. Gewoon stof kan de meest prestigieuze piano's ruïneren... 

In dezelfde geest mag het transport van een piano nooit nonchalant gebeuren. Als het transport niet professioneel is georganiseerd, kunnen schokken erop, vreselijke gevolgen hebben en de interne onderdelen ervan beschadigen. Als u voortdurend op reis bent, kan het huren van een piano ter plaatse, of het kiezen van een digitale piano als back-up, een geschikte oplossing zijn. 

Zorg er ook voor dat u uw piano goed gebruikt. Door ruw spel te vermijden, verlengt u zijn levensduur. 

Hoeveel kost een pianoreparatie meestal?

De kosten van een pianoreparatie kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de aard van de vereiste reparatie. Basisreparaties zullen uiteraard meer kosten dan de vervanging van de mechanismen van een prestigieuze concertvleugel. Om de prijs van de reparatie te schatten, houden wij ook rekening met de kosten van reserveonderdelen en arbeidsloon. Het repareren van een piano vereist veel expertise en wij kunnen u verzekeren dat de piano bij Hanlet in goede handen is.

In ieder geval zullen wij u, voordat wij werkzaamheden uitvoeren, een offerte maken met al onze aanbevelingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Piano's Hanlet, de pianohersteller die uw instrument respecteert

Het verschil tussen een goede en een slechte pianohersteller is vaak enorm. Bij Hanlet kunnen we u tientallen jaren ervaring garanderen. Dankzij onze technische kennis van piano's weten wij precies welke problemen uw instrumenten kunnen ervaren en kunnen wij u doeltreffende oplossingen bieden. Naast onze kennis van het product, adviseren wij ook graag over toekomstig onderhoud. 

Heeft u vragen over onze muziekwinkel, onze diensten of wilt u uw piano laten repareren? Neem nu contact met ons op!

Contacteer ons