Wist u dat...

  • een goede piano een gemiddelde levensduur heeft van 60 jaar (100 jaar voor de prestigieuze merken) Een goedkope piano zal na enkele jaren reeds aftakelen.. en zal onvermijdelijk kostbare reparaties vergen. Een top kwaliteit instrument kan daarom beschouwd worden als een verantwoorde investering.
  • in tegenstelling tot sommige andere instrumenten winnen piano's niet aan waarde naarmate ze verouderen. Waarderingstabellen zijn niet beschikbaar en ouderdom alleen is onvoldoende om de waarde te schatten. - reparaties zullen een piano niet veranderen in een nieuw instrument. Geregeld onderhoud, echter, en een stabiele huiselijke omgeving dragen er toe bij het beste uit de piano te krijgen gedurende een lange tijd. Een goed onderhouden piano zal ook een betere prijs maken op de tweede-hands markt.
  • het goedkoopste aanschaffen betekent gewoonlijk niet kosten besparen. Een hoge korting gaat meestal ten koste van de service, en dit voor een piano, die soms niet zo nieuw is als hij er uit ziet.
  • Gelukkig zijn er veel goede merken op de markt. Vertrouw op een gevestigde naam, een naam die er over enige jaren ook nog is. Dit is vooral belangrijk als je het instrument wilt verkopen.
  • Sommige verkopers beweren dat alleen zij piano's aanbieden met een metalen frame. Alle piano's worden gebouwd met een metalen frame om optimale klank stabiliteit te garanderen. Maar dat is nog geen garantie voor kwaliteit. Het is ook zo dat de kwaliteit van het hout geen enkele invloed heeft op de klank. Alleen de houtkwaliteit van het klankbord is belangrijk.
  • Belgische piano's bestaan niet meer. Sommige verkopers assembleren onderdelen, die gekocht zijn in Azie en bieden en bieden een merk aan "Made in Belgium", terwijl ze zouden moeten zeggen "Made in Korea".
  • Op de lange duur is het raadzaam Uw keuze te laten vallen op een goede piano en de kosten van tussentijdse vervanging te vermijden.

Onze piano's