Pianostoel

Bent u op zoek naar een bijpassende pianostoel voor uw nieuwe instrument? Of wilt u uw oude, versleten piano zitbank vervangen? Uw kinderen worden groter en hun pianokruk is niet meer geschikt? Ontdek onze selectie van banken, overeenstemmend met een breed scala van budgetten, maar altijd met kwaliteitsmateriaal. Het comfort van de pianist is van het grootste belang.

Bent u op zoek naar een bijpassende pianostoel voor uw nieuwe instrument? Of wilt u uw oude, versleten piano zitbank vervangen? Uw kinderen worden groter en hun pianokruk is niet meer geschikt? Ontdek onze selectie van banken, overeenstemmend met een breed scala van budgetten, maar altijd met kwaliteitsmateriaal. Het comfort van de pianist is van het grootste belang.

More
 • X bench

  Stagg KEB A-10

   

 • Discacciati

  Stagg Rosewood

   

 • Discacciati

  Stagg Zwart Hoogglans

   

 • Discacciati

  Stagg Wit Hoogglans

   

 • PB40 Black Satin

  Stagg Zwart Mat

   

 • PB40 White Satin

  Stagg WIt Mat

   

 • KEB A-70

  Stagg KEB A-70

   

 • RPB-100BK

  Roland RPB-100BK

   

 • Black Satin

  Roland RPB-220BK

   

 • RPB-220PE

  Roland RPB-220PE

   

 • Discacciati

  Stagg Mahonie Hoogglans

   

 • Zwart Hoogglans

  Stagg Hydraulisch

   

 • Discacciati

  Discacciati 105R

   

 • 484S Lift-o-matic

  Andexinger 484S Lift-o-matic

   

 • 484 lift

  Andexinger 484 Lift-o-matic

   

 • 484S Lift-o-matic

  Andexinger 484S Lift-o-matic-leder

   

 • 484 lift met leder

  Andexinger 484 Lift-o-matic - leder

   

 • Discacciati 105CAP

  Discacciati 105 CAP

   

 • 105 Beethoven

  Discacciati 105 Beethoven

   

Toont 1 - 19 van de 19 items

Wat zijn de voordelen van een verstelbare pianostoel?

Het gebruik van een conventionele stoel kan rugpijn veroorzaken, de beweging belemmeren en uw pianosessies verkorten door het veroorzaakte ongemak. Door te kiezen voor een verstelbare pianobank of kruk kunt u zich aanpassen aan de verschillende mensen die hem gebruiken, en kunt u met uw kinderen meegroeien.

Een kind dat zijn eerste stukken leert moet goed zitten om gedurende langere tijd geconcentreerd te kunnen blijven tijdens zijn leeroefeningen, de zitting moet aangepast zijn aan zijn grootte om zijn bewegingen niet te belemmeren, en heel vaak is een verstelbare pianostoel de beste oplossing om hem gedurende zijn passie te begeleiden. De pianobank kan dan met hem meegroeien.
Iedere volwassene, of hij nu een beginner of een ervaren pianist is, weet hoe belangrijk zitcomfort is. Als uw pianostoel niet goed is aangepast, kunt u rugklachten krijgen en zal uw pianosessie niet aangenaam zijn. Een minder comfortabele stoel zal u afleiden en u zult tijd verliezen met het zoeken naar een meer comfortabele positie.

De ideale positie voor een pianist is een zodanige hoogte dat hij met zijn ellebogen een rechte hoek kan vormen als zijn handen op het klavier liggen. En omdat iedereen anders is, raden wij vaak verstelbare pianostoelen aan. Dit betekent dat je meerdere pianisten in hetzelfde huishouden kunt hebben, en ieder hoeft alleen maar de zitting op de juiste hoogte te brengen.

Om deze redenen zijn de meeste door Hanlet aangeboden pianostoelen verstelbaar. Het comfort van de verschillende banken is belangrijk: een gecapitonneerde zitting, breed genoeg, en bekleed met een lederen of fluwelen stof. De Discacciati 105 Beethoven is een pianostoel met rugleuning, wat voor sommige pianisten een comfort optie is.

Wat is het verschil tussen een pianokruk en een bank?

Het fundamentele verschil tussen deze twee soorten pianostoelen is de stabiliteit. Krukjes met 3 poten zijn minder stabiel dan een bankje met 4 poten. Een kind, dat in het zitje waarschijnlijk veel beweegt, kan in de war raken door het verlies van evenwicht. Het voordeel van krukken is dat ze minder ruimte innemen dan een bank.
Bij Hanlet bieden we alleen pianobanken aan. Stabiliteit is belangrijk om het hele toetsenbord te kunnen gebruiken zonder verlies van evenwicht.

De merken van pianostoelen aangeboden bij Hanlet

Hanlet heeft 4 merken banken geselecteerd die comfort, stabiliteit en kwaliteitsmaterialen bieden. Afhankelijk van het budget zult u meer of minder robuuste materialen hebben, afhankelijk van de gebruikte materialen en de kwaliteit van de vervaardiging. Toch zijn ze allemaal zorgvuldig geselecteerd om aan uw behoeften te voldoen.

Het merk Stagg biedt verschillende mogelijkheden. De Stagg Keb A-10 stoel is de goedkoopste in de reeks en past goed bij draagbare piano's. Deze stoel is gemakkelijk te vervoeren, licht en verstelbaar. Hij biedt echter slechts 3 mogelijke zithoogtes: 49, 51 of 53 cm. Voor een hoger budget, vindt u bijvoorbeeld de Stagg Wit Mat. Het fluwelen kussen is zeer comfortabel en de zithoogte is verstelbaar van 49 tot 59 cm.

De ROLAND banken zijn klassiek en bieden het comfort van een fluwelen kussen en de degelijkheid van massief hout of eik, afhankelijk van het model. Het ROLAND-model RPB-100BK heeft een opbergvak voor bladmuziek in de pianostoel, maar is niet verstelbaar.

Wij bieden ook modellen aan van het Duitse merk ANDEXINGER. Ondermeer concertpianisten, academies, concertzalen en opnamestudio’s worden vaak deze hydraulische banken van erg hoge kwaliteit aanbevolen.
Het versterkte textielkussen of leder is bestand tegen intensief gebruik tijdens herhaalde en erg intensieve pianolessen.

Tenslotte staat het Italiaanse merk DISCACCIATI bekend om zijn lange levensduur, comfort en kwaliteitsfabricage van zijn verschillende pianostoelen.