Hoofdtelefoon

Als u in alle rust piano wilt spelen zonder de mensen om u heen te storen, is een hoofdtelefoon vaak nodig. Door ze gewoon op uw digitale piano, hybride piano of Silent Piano aan te sluiten, kunt u blijven oefenen met behoud van een uitstekende onderdompeling. Bekijk ons assortiment piano hoofdtelefoons.

Als u in alle rust piano wilt spelen zonder de mensen om u heen te storen, is een hoofdtelefoon vaak nodig. Door ze gewoon op uw digitale piano, hybride piano of Silent Piano aan te sluiten, kunt u blijven oefenen met behoud van een uitstekende onderdompeling. Bekijk ons assortiment piano hoofdtelefoons.

More
 • RH-5

  Stagg SHP-2300

   

 • P35

  Roland RH-5

   

 • HPH-200

  Yamaha HPH-100

   

 • HPH-200

  Yamaha HPH-100

   

 • P35

  Roland RH-A7

   

 • HPH-200

  Yamaha HPH-150

   

 • HPH-200

  Yamaha HPH-150

   

 • Genio Silent System Premium

  Genio Silent System Premium - Rechte Piano

   

 • Genio Silent System Premium

  Genio Silent System Premium - Vleugelpiano

   

Toont 1 - 9 van de 9 items

Hoe vind ik een goede digitale piano hoofdtelefoon?

Bij het kiezen van de juiste piano hoofdtelefoon zijn er verschillende normen waarmee u rekening moet houden: comfort, geluidskwaliteit en compatibiliteit met uw toestel. Als u wilt dat ze u vergezellen tijdens lange sessies aan het toetsenbord, moet u er zeker van zijn dat ze comfortabel zitten en dat de hoofdtelefoon uw oren geen pijn doet. 

In onze selectie bieden we alleen de beste hoofdtelefoons die we hebben geprobeerd, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wat voor koptelefoon heb ik nodig om piano te spelen?

De geluidskwaliteit van een headset hangt vaak af van de prijsklasse. Voor een pianist is het belangrijk een evenwichtige akoestiek te hebben tussen de lage en hoge tonen om de harmonieën tijdens het spelen te kunnen onderscheiden. Een goede hoofdtelefoon bestrijkt alle frequenties die nodig zijn voor een zo goed mogelijk gebruik van een elektronische piano. 

Het is gewoon een kwestie van wat u verkiest tussen een gesloten hoofdtelefoon met betere geluidsisolatie en een open hoofdtelefoon die minder stil is, maar waarmee u ook het omgevingsgeluid kunt horen.

Is het moeilijker om met een koptelefoon te spelen dan met natuurlijk geluid?

Helemaal niet. Hoewel sommige professionele pianisten altijd de voorkeur zullen geven aan de natuurlijke klank van een uitzonderlijke vleugel, zal het gebruik van een hoofdtelefoon u er in geen geval van weerhouden om goed piano te spelen en plezier te hebben. Voor sommige pianisten is het zelfs het tegenovergestelde. Piano spelen zonder uw dierbaren te storen is soms gemakkelijker en minder stressvol.

Het enige nadeel is dat het u zich afsluit van uw omgeving en dat u andere instrumenten anders hoort, als u bijvoorbeeld piano speelt tijdens een concert.

Welke piano moet ik kiezen om met een koptelefoon te spelen?

Om piano te kunnen spelen met een koptelefoon op moet u kiezen voor piano's met een elektronisch systeem zoals een hybride piano, een digitale piano of een silent piano. Om uw hoofdtelefoon hierop aan te sluiten, hoeft u hem alleen maar aan te sluiten en het volume te regelen: niets is eenvoudiger. En in tegenstelling tot wat u zou denken, zijn deze keyboards geschikt voor alle pianisten, niet alleen voor beginners. Hanlet biedt een breed scala aan instrumenten, van de lichtste tot de grootste piano's die u aantreft in concertzalen en opnamestudio's.

Wilt u meer weten over welk instrument u moet kiezen of hebt u andere vragen, bekijk dan onze koopgids of vraag ons om persoonlijk advies.

Vertrouw op Hanlet voor al uw piano behoeften

Sinds tientallen jaren is Hanlet de referentie in het aanbieden van diensten in de wereld van muziek en piano's in België en Brussel. Dankzij onze expertise op dit gebied kunnen wij al onze klanten een brede waaier van diensten aanbieden die beantwoorden aan hun verschillende behoeften. Dus of u nu een professionele pianist bent en een uitzonderlijke vleugel nodig hebt om te huren voor een concert, of u wilt verhuizen en genieten van uw kostbare instrument in het buitenland, of u wilt gewoon advies over hoe te beginnen met leren, wij zijn er voor u. Hetzelfde geldt voor het onderhoud van uw instrumenten: ons atelier restaureert en repareert historische piano's en zal u een gepassioneerd voorstel doen om ze een nieuw leven te geven.