Yamaha DGX-670

900 €

Piano met begeleiding en LCD scherm voor beginners, inclusief stand
Meer

op bestelling

Kenmerken

TypeDigitale piano
KlavierGraded Hammer Standard Keyboard
Klanken630
PianoklankCFX
Polyphonie (max.)128
Vermogen6W x 2
Afmetingen139,7 x 15,7 x 44,5 cm
Gewicht22 kg
J-F Hanlet

Het advies van J-F Hanlet

Deze Yamaha DGX-670 is een digitale piano uit de portable lijn van Yamaha. Hij biedt je namelijk niet alleen het spel van een akoestische piano, maar beschikt ook over een uitgebreid pakket aan begeleidingen en speelfuncties. Deze piano is dus ook jouw begeleidingsband. 

Stand in optie

Beschrijving

Hoge pianokwaliteit

Yamaha’s vlaggenschipconcertvleugel (275 cm), de CFX, biedt sprankelend hoog in combinatie met een krachtige, doordringende bas met een geluid dat tot de verste uithoeken van elke concertzaal draagt.

Geniet van elk beetje expressieve controle met de DGX-670.

In een vleugel resoneren snaren en geluid door de hele kast van het instrument, wat resulteert in rijke klankreflecties die de luisteraar met geluid omhullen. Niet alleen de snaren die u bespeelt trillen, maar ook de andere snaren gaan klinken in reactie op de snaren die u bespeelt. Daarom is pianogeluid zo complex en rijk.

Dit fenomeen wordt in de DGX-670 perfect gereproduceerd via Virtual Resonance Modeling (VRM), die de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 toetsen van het toetsenbord berekenen van het ene moment tot het volgende. Daardoor geeft de DGX-670 het eindeloze aantal factoren weer die inherent zijn aan het spelen op een akoestische piano, zoals welke toetsen worden bespeeld, de kracht waarmee de toetsen worden bespeeld en de timing van het pedaalgebruik.

Met een eenvoudige en intuïtieve bediening kunt u kiezen uit verschillende piano- en instrumentvoices.

Probeer de akoestiek in een repetitieruimte, op een podium, in een kathedraal en op andere plaatsen en experimenteer met hoe ver u de klep van de vleugel kunt openen om de subtiele klankverschillen te beleven.

Het Yamaha Graded Hammer Standard-toetsenbord (GHS) beschikt over een gewogen mechaniek met een zwaardere aanslag in het laag en een lichtere aanslag in het hoog, net als bij de hamers in een akoestische piano. Uitstekend voor de aspirant-pianist, want oefenen met het GHS-mechaniek zorgt voor de juiste vingertechniek en -kracht voor als de tijd komt dat u op een akoestische piano gaat spelen.

Het tweewegsysteem is voorzien van ronde 12 cm luidsprekers voor een indrukwekkend midden- en basgeluid en een tweeter voor schitterende hoge tonen. De pianoklank is zo ontworpen dat het lijkt alsof u er middenin zit op de pianobank, en de begeleiding is geoptimaliseerd voor impact.

Bij het gebruik van een hoofdtelefoon zorgt de Stereophonic Optimizer dat de pianist van het breed gespreide geluid kan genieten zoals het klinkt als u achter een akoestische piano zit. Met de Stereophonic Optimizer lijken de gesamplede voices van akoestische piano's uit de kast van het instrument te komen. Dit zorgt voor een comfortabele, natuurlijke beleving, die de nadelen van het spelen via een hoofdtelefoon elimineert.

Style en voice

De DGX-670 is uitgerust met Adaptive Style, een functie die uw spel automatisch in realtime analyseert en de begeleiding aanpast aan de sfeer van de muziek. Speel met meer intensiteit, en Adaptive Style voert de begeleiding op; schakel over naar een zachtere sfeer en de Adaptive Style gaat met u mee. De begeleiding volgt u op elk moment, waar u ook gaat, waardoor elke song de spannende sensatie van een liveoptreden krijgt.

Wanneer u de dingen eenvoudiger wilt maken en de voice van het instrument dat u bespeelt wilt benadrukken, is één druk op de knop voldoende om de begeleiding te ontdoen van het ritme en de bas.

Smart Chord zorgt dat u als een professional klinkt, zelfs als u net pas leert spelen. Met het spelen van slechts één vinger met uw linkerhand, zal Smart Chord hele akkoorden maken van eenvoudige pop-drieklanken tot complexe jazz-septime- en -noneakkoorden. Begeleidingsstijlen creëren de rest van uw virtuele band zodat u gelijk met muziekspelen kunt beginnen.

Unison & Accent zijn functies die een grote verscheidenheid aan expressieve mogelijkheden bieden.

Met Unison speelt u een frase terwijl u het pedaal intrapt, waardoor de begeleidings-style eenstemmig met u meespeelt. Hiermee kun u de kenmerkende lijnen in iconische songs spelen of uw eigen kenmerkende licks maken, zodat uw hele band het kan volgen.

Met accenten kunt u ritmische 'shots' toevoegen om de noten van uw keuze te accentueren door simpelweg wat harder te spelen.

Uitgerust met 630 gevarieerde, hoogwaardige voices, waaronder prachtige piano’s, elektrische piano’s, orgels, koperblaasinstrumenten, strijkinstrumenten en percussie. Van hese saxofoons tot zingende gitaren en warme, resonerende strijkinstrumenten, de DGX-670 reproduceert geluiden tot in de fijnste nuances. Dankzij de veelgeprezen Super Articulation-technologie worden de onderscheidende kenmerken van elk instrument met ongelooflijke details gereproduceerd terwijl u speelt.

Overige kenmerken

U kunt muziek via het audiosysteem van de DGX-670 weergeven vanaf een smartphone of tablet met bluetooth. Geniet van het meespelen met uw favoriete nummers direct vanaf uw smartphone of tablet!

* De beschikbaarheid van bluetooth-audio varieert per land.

De Yamaha Chord Tracker-app voor smartphone of tablet helpt bij het oefenen en optreden door de akkoordprogressie uit een audiosong te filteren die op uw apparaat is opgeslagen.

* Niet compatibel met nummers van abonnementsdiensten of streamingdiensten. Songbestanden moeten eigendom zijn.

Aangezien er een microfoon op dit instrument kan worden aangesloten en de songteksten op de display kunnen worden weergegeven, kunt u genieten van meezingen met uw toetsenspel of van meespelen met het afspelen van een song. Bovendien kunt u verschillende studiokwaliteitseffecten, zoals chorus op uw zangstem toepassen. U kunt ook de zangpartij in audio-opnames annuleren, zodat u met (of in plaats van!) uw favoriete artiesten en groepen kunt meezingen en nog meer kunt genieten van uw spel.

Audiobestanden (WAV-indeling) die op een USB-geheugenstick zijn opgeslagen, kunnen via het instrument worden afgespeeld. U kunt uw spel ook opnemen als audiobestanden op een USB-stick, zodat u uw opnamen eenvoudig op de computer kunt bewerken en delen via het internet.

De lesfuncties zijn een leuke manier om te leren en om songs te leren beheersen, met de muzieknotatie in de display. Als u bijvoorbeeld de rechterhandpartij oefent, wacht het afspelen van het linkerhandgedeelte en de andere partijen tot u de noten juist speelt. Zo kunt u vlot melodieën en frasen oefenen – zelfs als u beginner bent.

User reviews

No customer comments for the moment.

Write a review